2009. március 24., kedd

Erzsébetes lap.hu oldal

2008-tól nehezebb felkerülni a Lap.hu hálózat népszerű oldalaira a katalógus profiljába vágó, leinformálható, minőségi cégeknek is. Új szerződési feltételeket, szigorú szabályokat vezetnek be, miközben a mintegy nyolcezer lap szerkesztői ingyen dolgoznak. Az újonnan webre kerülő cégek, vállalkozások természetszerűen szeretnék használni ezt a reklámfelületet, az egyes oldalak hossza azonban korlátozott a hatékonyság megőrzése miatt.
Az üzleti szférán kívül rengeteg más jellegű lap.hu oldal is működik, így természetesen Erzsébetről is összeállítottak egy lap.hu-oldalt, - miért pont róla ne tették volna? Ezeknek a tematikus oldalaknak a megléte véleményem szerint nem oszt/nem szoroz. Meghatározott mennyiségű link kerülhet fel rájuk, és alaposabban áttekintve őket látható, hogy még csak nem is a legrelevánsabb, legprofesszionálisabb oldalak közül válogat a szerkesztő. Némelyik link mögött egyszerűen csak egy nyúlfarknyi kis cikk, hír található. Ellenben kimaradnak a valóban alapos, összefoglaló, netán újdonságokat is felvonultató oldalak. Nyilván egyetlen embertől nem várható el, hogy betéve ismerje - az akár naponta változó tartalmú - összes Erzsébetes weboldalt. De úgy vélem, ha már ilyen összefoglalói szerkesztői munkára szánta el magát, akkor nem ártana időről időre meggyőződnie róla, hogy adott hivatkozás valóban létezik, él-e még. És bizonyos időközönként felülbírálni sem ártana, hogy valóban releváns információkat tartalmaznak-e ezek a hivatkozott doldalak.
Erzsébetről is több tucat hivatkozás található itt, a legkülönfélébb nyelveken, persze zömében magyarul. Nem igazán értem, hogy a "A Kiegyezéstől a Milleneumig: Sisi lelke lengi be" című szövegdobozt mi végből kellett létrehozni? Különösen az alá elhelyezett két link ismeretében.A régi Millenniumi Földalatti Vasút, Az Iparművészeti Múzeum .
Természetesen mindkettő nagyon fontos, jelentős vívmánya az adott kornak - de hogy miért kell ezt ennyire erőltetetten beerőszakolni a Sisi linkek közé, miközben a személyét érintő jóval hasznosabb linkek még csak véletlenül sem szerepelnek - azt sajnos nem értem.

Nincsenek megjegyzések: